Fakta om bakterier

En verden uden bakterier er umulig, og faktisk er langt de fleste uskadelige og dermed harmløse. De der er skadelige, kan forårsage sygdomme, og disse bakterier og sygdomme kan man i mange tilfælde forebygge ved eksempelvis effektiv desinficering.

De mest almindelige sygdomme der er forårsaget af skadelige bakterier er; halsbetændelse, urinvejsinfektioner, mellemørebetændelse m.v. Dertil findes de mere alvorlige sygdomme såsom sårinfektioner, lungebetændelse og blodforgiftning.

Hvad er bakterier?

Bakterier er mikroskopiske éncellede organismer, og de kan opdeles i to forskellige typer - grampositive og gramnegative.

De kan formere sig selvstændigt ved deling, og de har en cellevæg, som gør dem meget modstandsdygtige overfor ydre påvirkninger.

I de tilfælde hvor de fremkalder sygdomme, er der ofte tale om at de er landet et forkert sted, og det kan ofte være vidt forskelligt, hvor modtagelig man er for at blive syg af skadelige bakterier. Det kan være pga. et permanent svækket immunforsvar, eller et midlertidigt svækket immunforsvar - f.eks. grundet stress.

Bakterier kan ofte behandles med antibiotika, men i nogle tilfælde - og forekomsten her er stigende, kan de blive multiresistente. Det betyder at de ikke kan behandles med forskelligt antibiotika, og i særdeleshed de mest almindelige antibiotika. Det kan eksempelvis være ESBL (Klebsiella og E-coli), MRSA (Svine-MRSA) m.v.

Bakterier har meget forskellige former. Nogle kan ligne stave, nogle ligner kugler og nogle ligner en form for spiraler.

Hør mere om vores løsning indenfor desinficering

Ring på: 88 44 55 88

Bakterier

Hvad er virus?

Modsat bakterier, er virus ikke i stand til at formere sig alene. De er mikroorganismer, som må overtage en værtscelle for at kunne lave flere viruspartikler.

Som oftest er det vores celler i slimhinderne som er mest udsatte for virusangreb, og det spredes stort set på samme måde som bakterier. Det kan være tarmbakterier som har været i kontakt med fødevarer, eller en forkølet person som spreder smitte ved hoste og nys, på eksempelvis en arbejdsplads.

Undgå smitte

God hygiejne - såsom grundig håndvask og/eller afspritning af hænder, sørger for en lavere risiko ved håndtryk, madlavning m.v.

God hygiejne hjælper dog sjældent i lokaler hvor bakterier allerede er tilstede. Det kan eksempelvis være på arbejdspladser hvor bakterier sidder på tastaturer, på borde og stole - og mange andre overflader. Her vil den bedste løsning altid være grundig desinficering.

Læs mere om vores løsning her